تلفن : 73612-021

پمپ سانتریفیوژ چگونه دستگاهی است؟

امروزه یکی از پر کاربرد‌ترین دستگاه‌ها برای افزایش حجم سیالات پمپ سانتریفیوژ می‌باشد. چرا که پمپ‌ها نقش بسیار مهمی در زندگی مردم ایفا می‌کنند. همچنین کار را برای آن‌ها در بخش‌های مختلف صنعتی، کشاورزی، ساختمانی، خانگی و…. آسان کرده‌اند.

از میان انواع مختلف پمپ‌ها، پمپ سانتریفیوژ به عنوان یکی از برترین و پیشرفته‌ترین پمپ‌ها برای مصرف‌های ساختمانی، صنعتی، خانگی و….. مورد استفاده قرار می‌گیرد‌.

پمپ سانتریفیوژ نوعی پمپ آب است که نسبت به انواع مختلف‌اش، دارای کاربرد و عملکرد‌های بیشتری می‌باشد. معمولاً در ساختمان‌ها برای انتقال سیالات و آب با فشار و حجم زیاد، از این نوع پمپ استفاده می‌کنند. پمپ سانتریفیوژ از نظر ویژگی، قدرت موتور و اجزای تشکیل دهنده یکی از پر کاربرد‌ترین و پر مصرف‌ترین انواع پمپ‌ها به شمار می‌رود. به همین منظور افراد برای ساختمان خود و دیگر مصارف از پمپ سانتریفیوژ پرقدرت استفاده می‌کنند.

پمپ سانتریفیوژ آکوا استرانگ برای جا به جایی سیالات و آب در صنایع و استخر های بزرگ به کار میرود.
پمپ سانتریفیوژ آکوا استرانگ برای جا به جایی سیالات و آب در صنایع و استخر های بزرگ به کار میرود.

قدرت موتور

از آنجایی که قدرت موتور و مکانیزم هریک از انواع مختلف پمپ‌ها متفاوت است، انتخاب پمپ سانتریفیوژ با سیستم موتور فشار قوی ضروری و مهم می‌باشد. بنابراین مصرف‌کنندگان می‌بایستی در انتخاب این دستگاه به عوامل مختلفی از جمله تعداد طبقات ساختمان، متراژ آن و تعداد شیر‌ها توجه بسیاری داشته باشند. یکی از قطعات اصلی تشکیل دهنده این پمپ، پروانه چرخشی است که با استفاده از آن آب را به سمت خود می‌کشد و انتقال می‌دهد. همچنین می‌توان گفت این پمپ با انرژی حرکتی خود آب و سیالات را به راحتی انتقال می‌دهد. به همین منظور است که از آن در مصرف‌های مختلف خانگی و ساختمانی استفاده می‌کنند. برای آشنایی بیشتر با این نوع دستگاه در ادامه کاربرد‌ها و مزایا و معایبی که دارد، بررسی می‌کنیم.

عملکرد پمپ‌های سانتریفیوژ و طریقه انقال سیالات را میتوانید در شکل مشاهده نمایید. برای آشنایی با قطعات پمپ می توانید مقاله را کامل مطالعه نمایید.
عملکرد پمپ‌های سانتریفیوژ و طریقه انقال سیالات را میتوانید در شکل مشاهده نمایید. برای آشنایی با قطعات پمپ می توانید مقاله را کامل مطالعه نمایید.

مزایا و ویژگی‌های پمپ سانتریفیوژ

از آنجایی که هر یک از قطعات دارای مزایا و ویژگی‌های بسیار هستند، دارای معایبی نیز می‌باشند. اما معایب پمپ سانتریفیوژ در کنار مزایا و کاربرد‌های متنوع آن به چشم نمی‌آید. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌ها و مزایای این پمپ، برطرف کردن مشکل در مکان‌هایی است که فشار مایعات در آنجا پایین می‌باشد. به عبارت دیگر از این پمپ برای افزایش فشار استفاده می‌کنند. قدرت سیستم موتور این نوع پمپ بسیار زیاد است و به راحتی می‌تواند افت فشار را کنترل کند. از طرفی هم می‌تواند فشار مایعات را افزایش دهد تا افراد بتوانند فشار آب مصرفی را افزایش دهند و در مکان‌های مختلف آب مصرفی مورد نیاز خود را تأمین کنند.

از دیگر مزایا و ویژگی‌های پمپ سانتریفیوژ می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم

  • قدرت موتور بسیار بالا
  • قیمت مناسب و مقرون به صرفه
  • طراحی ساده در کنار عملکرد بسیار خوب
  • کیفیت بسیار و راندمان زیاد
  • فشار بسیار بالا و توانایی رفع افت فشار در مکان‌ها
  • برخورداری از انواع مختلف پروانه‌ها با جنس‌های متنوع
  • قیمت پایین پمپ سانتریفیوژ نسبت به دیگر دستگاه‌های افزایش فشار در مایعات
  • انتقال آب و سیالات در کوتاه‌ترین زمان ممکن با استفاده از انرژی جنبشی این دستگاه و……

از آنجایی که امروزه افراد به دنبال خرید این نوع دستگاه‌ها با اشغال کمترین فضا هستند، پمپ سانتریفیوژ گزینه مناسبی است. چرا که فضای بسیار کمی را اشغال می‌کند و به راحتی قابل دسترس می‌باشد. علاوه بر این، این دستگاه به دلیل قطعات پیشرفته و جدیدی که دارد، از عمر طولانی و مفید برخوردار است. به همین منظور برای انتقال سیالات و آب در مدت زمان طولانی با فشار مناسب و زیاد، از این نوع پمپ استفاده می‌کنند.

انواع پمپ های سانتریفیوژ در ابعاد و اندازه های مختلف برای جا به جایی سیالات و آب در سیستم های آب رسانی استفاده می‌شود.
انواع پمپ های سانتریفیوژ در ابعاد و اندازه های مختلف برای جا به جایی سیالات و آب در سیستم های آب رسانی استفاده می‌شود.

معایب پمپ سانتریفیوژ

همان طور که می‌دانیم هر یک از وسایل و قطعات در طول زمان بر اساس مدت استفاده دچار مشکل و خرابی می‌شوند. این نوع پمپ نیز از جمله دستگاه‌هایی است که بر اثر نگهداری و مراقبت نامناسب دچار افت عملکرد و مشکل می‌شود.

یکی از اصلی‌ترین معایب پمپ سانتریفیوژ، تهویه هوا می‌باشد. این پمپ هنگام استفاده لازم و ضروری است که هوا‌گیری کند. لذا اگر هوا‌گیری به شکل صحیح انجام نشود دستگاه هنگام استفاده خاموش می‌شود و عملکرد آن افت پیدا می‌کند. از آنجایی که برخی از مایعات دارای چسبندگی می‌باشند، برای انتقال آن‌ها نیاز به دستگاهی با قدرت فشار بسیار بالا می‌باشد. اما این دستگاه قابلیت انتقال مایعات که دارای چسبندگی بسیار هستند ندارد و این می‌تواند یکی دیگر از معایب دستگاه سانتریفیوژ به شمار رود.

دیگر معایب و مشکلات این دستگاه سانتریفیوژ عبارت‌اند از:

  • عدم انتقال مایعات و سیالات‌ای که دارای چسبندگی بسیار بالا هستند.
  • امکان ساییدگی و شکسته شدن پره‌های پروانه‌های این دستگاه هنگام وارد شدن فشار زیاد وجود دارد.
  • این نوع پمپ در حالت عادی قابلیت جا به جایی مایعات با فشار بسیار بالا را ندارد و نمی‌تواند فشار لازم برای جا به جایی آن‌ها را تأمین کند.
  • این دستگاه توانایی و قابلیت انتقال مایعاتی که دارای چسبندگی هستند، ندارد.
  • گاهی اوقات پمپ سانتریفیوژ در انتقال سیالات و مواد عملکرد نامناسب از خود نشان می‌دهد. بنابراین لازم است قطعات و اجزای تشکیل دهنده آن به طور مداوم بررسی و در صورت نیاز تعویض شوند.

این پمپ اگرچه دارای معایبی که بیان کردیم می‌باشد، اما کاربرد‌های آن بیشتر به چشم می‌آید. بنابراین افراد می‌توانند با خرید این دستگاه، آن را برای مصرف‌های مختلف خود خریداری کنند. سپس از قابلیت‌های متنوع به آن به خوبی بهره‌مند شود.

عملکرد پمپ سانتریفیوژ

نحوه عملکرد این پمپ به گونه‌ای است که مایعات و مواد از طریق پروانه‌ها به داخل پمپ انتقال داده می‌شوند. شافت که از اصلی‌ترین اجزای این نوع پمپ است با قدرت دادن به پروانه‌ها آن‌ها را به موتور پمپ وصل می‌کند.

با چرخش پروانه‌ها فشار از طریق پره‌های پروانه به مایعات و سیالات وارد و سپس وارد محفظه پمپ سانتریفیوژ می‌شود. زمانی که سیالات و سرعت آن‌ها در محفظه پمپ کم شود. فشار آن‌ها افزایش پیدا می‌کند و مایعات مصرفی با سرعت به بیرون فرستاده می‌شوند. به همین منظور است که عملکرد این پمپ بسیار مناسب و مفید می‌باشد. تولید‌کنندگان برای افزایش فشار مایعات و سیالات پروانه‌های این پمپ را به صورت لبه دار طراحی می‌کنند. معمولاً پروانه‌ها دارای یک یا چند لبه هستند که در افزایش فشار و حجم مایعات نقش گسترده‌ای دارند. علاوه بر این سرعت آب نیز با توجه به لبه پروانه‌ها افزایش و کاهش پیدا می‌کند. با چرخش پروانه‌ها سرعت آب افزایش پیدا می‌کند و به سمت محفظه خروجی فرستاده می‌شود.

موتور پر قدرت

موتور پر قدرت این پمپ نیز با استفاده از الکتروموتور‌ها کار می‌کند. هنگامی که موتور پمپ روشن شود الکتروموتور‌ها شروع به حرکت می‌کنند و با چرخش پروانه‌ها، فشار مایعات افزایش پیدا می‌کند. پس از انتقال به محفظه پمپ به سمت بیرون فرستاده می‌شوند. به همین دلیل است که امروزه اکثر افراد برای مصارف مختلف این نوع پمپ را خریداری می‌کنند. از طرفی هم می‌توان گفت این پمپ به دلیل بازدهی بسیار بالا در مصرف‌های مختلف، به عنوان پرکاربردترین و پرمصرف‌ترین پمپ‌های سانتریفیوژ مورد استفاده قرار می‌گیرد. پس مشتریان برای خرید این نوع پمپ می‌بایستی با اجزای تشکیل دهنده آن آشنا باشند.

پمپ‌ها عملکرد مشابهی دارند. با توجه به سایز پمپ های میزان هد و دبی خروجی آنها تغییر می‌کنند.
پمپ‌ها عملکرد مشابهی دارند. با توجه به سایز پمپ های میزان هد و دبی خروجی آنها تغییر می‌کنند.

اجزای تشکیل دهنده پمپ سانتریفیوژ

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های پمپ سانتریفیوژ نسبت به دیگر پمپ‌ها، قطعات و اجزای تشکیل دهنده آن می‌باشد. این پمپ با قطعات و اجزای مختلفی طراحی و تولید شده است. همان طور که در مطالب بالا بیان کردیم، کاربردی‌ترین اجزای تشکیل دهنده آن، موتور شافت و پروانه‌های آن می‌باشد. بدنه و موتور کار اصلی پمپ را انجام می‌دهد و سبب حرکت پروانه‌ها به محفظه بیرونی پمپ می‌شود. دیگر اجزای تشکیل دهنده این نوع پمپ عبارت‌اند از:

  • شفت‌ها
  • محفظه داخلی و خارجی
  • لوله‌ها و اتصالات
  • لوله‌های مکش و….

بدنه این پمپ به عنوان ضروری‌ترین اجزای تشکیل دهنده شناخته می‌شوند. چرا که هوا‌گیری پمپ توسط بدنه آن انجام شده و در عملکرد مناسب نقش گسترده دارد. این قسمت به بخش‌های مختلفی تقسیم شده است که پروانه‌ها در آنجا قرار گرفته‌اند. همچنین دارای  انواع مختلف می‌باشد. این نوع پمپ دارای بدنه روکش دارد است. شفت هم یکی دیگر از قطعاتی است که به پروانه‌ها قدرت می‌دهد تا به موتور وصل شوند و فشار مایعات را افزایش دهند.

پمپ سانتریفیوژ بر اساس پروانه‌ها به انواع مختلفی از جمله تک مرحله، دو مرحله و… تقسیم می‌شود. همچنین جهت قرار‌گیری محور نیز در تولید انواع مختلف این نوع پمپ نقش گسترده دارد.

از دیگر عوامل مهم در تولید انواع پمپ سانتریفیوژ می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • انواع مختلف این پمپ بر اساس پایه
  • تولید این پمپ بر اساس شفت‌ها
  • تولید بر اساس قسمت‌های چرخشی

پس از افراد در انتخاب این محصول لازم است مزایا و معایب آن، کاربرد‌ها و اجزای تشکیل دهنده را در نظر بگیرند. سپس برای خرید بهترین پمپ متناسب با مصرف خود اقدام کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مقاله